tirsdag den 8. april 2014

Tanker om livet i en 0. klasse

Syntes lige jeg har taget det klassiske "første skoledags billede" af Mikkel, og nu har vi netop været til afsluttende skole/hjem samtale i 0. klasse, VILDT, han er jo lige startet.

Som jeg tidligere har skrevet, er begge vores børn på mange punkter særligt sensitiv, de har begge svært ved nye ting, ændringer i hverdagen, nye mennesker......så vi var jo spændte på skole start med masser af nye kammerater og voksne, men det er bare gået helt andreledes end vi havde troet..... på den gode måde:0)

Vi har en glad dreng, som føler sig meget tryg og sikker i sin klasse. 
Han har mange kammerater og der er rigtig mange som lytter til ham (som læren sagde, " han har en stor rolle i klassen, mange går til ham") og det er jo helt fantastisk, masser som gerne vil lege, og det kan faktisk nogle gange være en smule overvældende...... og vi er nød til indimellem, at sige nej, på han vegne, da han ikke kan rumme det og sige fra. 

I følge hans lære kommer hans store rolle i klassen af at han er kreativ, iderig, god til at forklare sig og lytter til andre. (man må godt være en stolt mor)

Han har det godt med de fleste i klassen, dog er der en som han har sine "kampe" med, de er som nat og dag..... Mikkel meget ordentlig, styr på tingene og reglerne i lege og spil, imens ham han af og til er uenig med, er lige modsat, hvilket også har resulteret i, at Mikkel har sagt, han ikke vil lege med ham. 

Det er fint man ikke vil/kan lege med alle hele tiden, men det går ikke at udelukke en klassekammerat og især ikke, når man er en som de øvrige klassekammerater lytter meget til. 

Det kræver et stort ansvar, og det er noget vi har snakket meget om herhjemme..... forklaret/fortalt Mikkel, at det er ikke sjovt, at få af vide "du må ikke være med i legen" og man har et ansvar for dem man går i klasse med. Som hans klasselære sagde "det er nemt for de andre i klassen, at hoppe med på Mikkels ord og det bliver hurtig en ond cirkel og svært for Mikkel, at komme fri af". Derfor er det vigtigt vi har fokus på det og snakker om det, så det kan stoppe og bøtten vent!

Der sker meget i sådan en 0. klasse og mange nye ting skal læres. Vi fornemmer det er en rigtig god klasse Mikkel går i, både børn og forældre snakker godt og har det godt med hinanden og der er stor opbakning til arrangementer i klassen.

Hvad med jer har I nogle gode erfaringer med skolelivet....er jo stadig ny i denne skole verden. 
Der er jo så meget fokus på mobning, børne liv og forældre rollerne i skolen!!??

Rigtig god aften til jer alle!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...