torsdag den 24. oktober 2013

Sygdom i familien....

Har haft meget svært ved at skrive dette indlæg og har også været i tvivl om jeg skulle.....

Min mor har de sidste tre år haft lymfe kræft (fik det konstateret lige efter Ida blev født), hun har fået fjernet en knude i starten af forløbet og stråle behandling.
De sidste to år har hun gået til skarp kontrol, blodprøver, scanning osv, men lægerne har ikke ment det var nødvendig, at behandle, da kræften er en langsomt voksende.

Hun har været ved at gå ud af sit gode skind, da hun har fået at vide hun skal være obs på de mindste sygdoms tegn....... men hvem føler ikke de har både svedeture, søvnbesvær og knuder alle vegne, når men ved der er noget ondt som vokser inden i en!!!

Den anden dag var hun igennem endnu en kontrol eller en samtale i forbindelse med et længere forløb med feber, scanning og denne gang fik hun beskeden om, at hun skal igennem 8 kemo behandlinger over det næste halve år......... det er både et chok og en lettelse på en gang..... Chokket i at min mor skal ha' kemo og højest sandsynligt vil få det meget dårligt, men samtidig en lettelse over, at nu gør de endelig noget!!!

Pyha der er mange tanker at fordøje, jeg vil jo gerne være den stærke støttende datter, som opmuntre og har overskud, men inden i er jeg bare ved at eksplodere, tankerne flyver rundt og det er svært at holde hoved og hale i det hele.

Vi skal også have fortalt ungerne, at mormor er syg og måske vil tabe håret, få det rigtig skidt, og i perioder ikke må være sammen med dem, pga infektions fare...... bliver virkelig svært, min mand er virkelig min stærke støtte lige i tiden, fantastisk. 
Er der nogle af jer derude, som har gode råd eller erfaring i sådan en situation??

Da jeg fik beskeden om hendes forløb fandt jeg denne lille engel og måtte bare have den med hjem...... vil give min mor den en af dagene (når jeg lige er klar), hun får helt sikkert brug for den det næste halve år.
Krydser alt hvad krydses kan og håber på et godt slut resultat.
Er sikker på det bliver en lang vinter, men må prøve at finde de små lyspunkter i hverdagen og den kolde tid. 
Er glad for jeg fik delt, kan allerede mærke det letter om mit hjerte....... og med denne Knæk Cancer ugen, var det måske meget oplagt!!

Fortsat god aften derude.......

Louise


9 kommentarer:

 1. åh ! hvor er det dog en frygtelig situation at stå i. Jeg føler med dig, og håber alt det bedste for jer alle.
  Varme tanker herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have, tror jeg får brug for det de næste 6 måneder.

   God weekend til dig.
   VH Louise

   Slet
 2. Mange tanker til dig og din familie.
  Alle reagerer individuelt på kemo, og kemo terapien er meget forskellig fra kræft form til kræft form.
  Nogle kemo terapier indebærer desværre at håret mistes, mens det ikke sker ved andre terapier.
  Og undskyld, men jeg forstår slet ikke, at lægerne "har set tiden an"! Og forstår bestemt godt din mors frustration!
  Jeg håber din mor oplever kemoen skånsomt, og at hun efter endt behandling får det godt igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for dine tanker og rart du kan sætte sig ind i frustrationen....... det er bare så hårdt at stå på sidelinjen og se de intet gør...... så på tide de tager affære nu!!! Og så må vi se hvordan min mor reagere på kemo terapien.
   God weekend til dig.
   VH Louise

   Slet
 3. Hej Louise.
  Tak fordi du delte historien med os. Jeg tror de fleste mennesker desværre kender en, eller har haft kræften inde på livet. I mit tilfælde er det en veninde på 38 år, som har haft livmoderhalskræft 2 gange, senest i foråret. Og nu går hun og venter på svar om hun har fået kræft i den ene lunge og bugspytkirtlen. Det er sådan en forfærdelig sygdom. Det eneste vi kan trøste os med er at de er kommet rigtig langt i forskningen. Og derfor er det vigtigt at vi støtter op om indsamlingerne. Jeg synes det er fedt at tv2 laver knæk cancer uge. De bedste tanker til dig og din mor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh du ved da også om noget hvad det drejer sig om og har det også tæt inde på livet, det er bare så hårdt.
   Skal helt sikkert også støtte Knæk Cancer i aften til det store indsamlings show...... så de kan nå endnu længere i deres forskning.
   Tak for din hilsen og håber det bedste for din veninde.
   VH Louise

   Slet
  2. Tak Louise, og jeg håber alt det bedste for din mor, håber hun får knækket den lede cancer.
   God weekend :)

   Slet
 4. Hej..
  Jeg blev meget rørt over og læse dit indlæg. Jeg kan godt forstå de mange tanker og bekymringer der flyver rundt i hovedet. Det er heller ikke nogen nem opgave og forklare børnene at de ikke kan se deres mormor i en periode. Hvor meget skal man fortælle og forklare. Mit råd vil være at møde børnene der hvor de er. Nogen stiller mange spørgsmål. Dem skal man svare på i et sprog de forstår. Man skal være klar og tydelig. Andre børn acceptere at sådan er det lige nu. Og stiller ikke så mange spørgsmål. Det er vigtigt at man giver sig tid til og svar på deres spørgsmål. Det kan være svært, for ofte kommer de når man selv er nede med energi. Så er det dejligt for dig at du har en god støtte i din mand. Det er guld værd.
  Jeg håber alt det bedste for dig og for din familie.
  KH pia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia!! Mange tak for din kommentar, der er mange tanker omkring at fortælle ungerne det..... Må tage det som det kommer og tror du har ret i, det er meget forskelligt hvordan de reagere og hvad de spørger om:0)
   Vh Louise

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...